Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μεταμορφώσεις

Ερμηνεύω τον έρωτα μόνο με έρωτα. Μαζεύω ζηλότυπα τις συγκινήσεις και τους κραδασμούς από τις περιπλανήσεις μου στο μεγάλο κόσμο, για να φτιάξω ένα σχήμα με τη λατρεία που καθόρισε η σύμπτωση και η τύχη.

Όλα τα φαινόμενα αναδίνουν του ζωντανού κορμιού την ευωδιά, σαν πέφτει επάνω τους του γέλιου σου ο ήλιος, όταν το πάθος σου διάπυρο τ' αγιάζει και τα διαπερνά της φωνής σου το τρικύμισμα.

Ανθίζουν τ' ανεξήγητα εξήγηση, δίαυλοι φωτός ανοίγονται στα άπορα σκότη και σε σκόνη πολύχρυση βαφτίζονται τ' ασήμαντα της κάθε μέρας.

Εικονογράφηση κρυφή αλλάζει τη μηδαμινή ζωή που αχνοχαράζει ελεύθερη, πέρα απ' τα σπίτια, τα στενόκαρδα, ψηλά στην πιο γαλάζια τ' ουρανού στροφή.

Γέμισε πάλι ταραχή το στήθος, καθώς κανοναρχώ ξανά το εγκώμιο της γης: είμαι η χλόη που σε φιλώ σε χίλιες γλώσσες, η αρχαία υδρία που παλιό κρασί σε περιέχω, είμαι ο βωμός που τις νύχτες της Αστάρτης, ανήσυχα ταράζεται και τη θυσία περιμένει.

Μύθοι μιας λάμψης εκθαμβωτικής, πολύτιμες μεταμορφώσεις του άσειστου χρόνου σε κυματισμούς ψυχής, ενώ τα δάκρυα περαστικά σταμάτησαν στα μάτια, κι έγινε μόνιμο το ανέκκλητα προσωρινό και πήρε πρόσωπο ακατάλυτο η αίσθηση, η πιο διαβατική, η έγνοια η αδάμαστη, π' όλες τις άλλες σβήνει.