Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΟΙ ...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι αγανακτισμένοι; Γιατί εξαγριώθηκαν; Ποιος τους οργανώνει; Τι διάολο γυρεύουν; Θα σας απαντήσω με ένα σχόλιο ακροατή που άκουσα στο ραδιόφωνο σε εκπομπή ξημερώματα. «Δεν είναι τα παιδιά σας. Δεν είναι ο σύζυγος ή σύζυγός σας. Δεν είναι οι γονείς σας και τ’ αδέρφια σας. Ούτε οι παππούδες σας. Ούτε καν οι φίλοι σας. Είναι κάποιοι από το βυθό μπικίνι, τη θάλασσα που ζει ο Μπομπ Σφουγγαράκης».

Το κακό για σας όμως είναι ότι είναι ένα, Έλληνες και εξαγριωμένοι. Τώρα που ήρθε η ώρα να γίνει η ανατροπή των κομματόσκυλων που αλυχτάνε παντού. Δεν απειλούν τη δημοκρατία οι Έλληνες συμπολίτες. Τη δημοκρατία – τυραννία σας απειλούν. Ή μάλλον δεν την απειλούν, θα την αφανίσουν στα βάθη της ελληνικής ιστορίας. Μπορεί να αλώσατε την πατρίδα οικονομικά, την παιδεία δεν προλάβατε να την βιάσετε εντελώς. Είναι τεράστια η ελληνική παιδεία να την ακουμπήσουν οι μικροί.
Σας βλέπει να γυρνάτε ακόμη με Lexus σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ανέγγιχτος ο μισθός σας όπως κι αυτός των υπαλλήλων της βουλής. Κι αυτός παλεύει καθημερινά να τα φέρει βόλτα με 500 και 600 ευρώ το μήνα, που του φεύγουν με το που τ’ ακουμπάει στο χέρι. Σας βλέπει να έχετε καλέσει όλη την αστυνομία της Ελλάδας να σας φυλάει κι ο πολίτης δεν προστατεύεται. Καθημερινά φεύγει κι από ένας συμπατριώτης για λίγα ευρώ στη δουλειά του. Στις Λιβανάτες οι κλέφτες έφυγαν και επέστρεψαν ξανά μετά από δύο ώρες!
Απολογούνται στα κανάλια. Ο ένας δίνει τον άλλο για να σώσει το τομάρι του. Έχουν θράσος και δικάζουν αυτοί. Η μειοψηφία των καθεστωτικών! Είναι δεν είναι πλέον το 30%. Εσείς δε μαζέψατε τη μισή Ελλάδα στην Αθήνα να δουλεύει για να αγοράζει τα προϊόντα των αφεντικών σας; Οι πόρτες απ’ τα κλουβιά άνοιξαν όμως. Δεν προλάβατε να πιάσετε το λαό στην πείνα και την εξαθλίωση. Είδε καθαρά και τα μέτρα δεν θα περάσουν. Είδε πως πάει το διαίρει και βασίλευε. Ένας υπουργός, 10 βουλευτές, στρατοί ολόκληροι από πίσω, τρώνε από τον σπόνσορα όλοι μαζί και γελάνε στην πλάτη του Έλληνα.
Δεν σας βλέπει ότι εκβιάζετε; Εκβιάσατε για συναίνεση, τάχα για την πέμπτη δόση και όταν αυτή δεν επετεύχθη όλα κύλησαν φυσιολογικά. Καλείτε με τις δηλώσεις σας τον κόσμο συνεχώς να σηκώνει τα χρήματά του απ’ τις τράπεζες. Το παίζετε αντιμνημονιακοί και δεν ζητάτε κατάργηση και δικαστήριο, αλλά αναδιαπραγμάτευση. Άλλοι αλλάζουν άποψη κάθε 8ωρο. Σαν αντιβίωση ένα πράμα. Άλλοι βολεμένοι με τα ποσοστά τους κοιμούουουνται… Άλλη το παίζει σωτήρας με νοικοκυριό Ζήμενς.
Σας σιχάθηκε ο κόσμος και θέλει αλλαγή. Θέλει αλλαγή, δικαιοσύνη, ισότητα. Είστε μια τρίχα που θα… την παίρνει ο αέρας όταν ανοίγει σε σας η σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Υποδουλωθήκατε για τα φράγκα… Αυτό το λαό που αγκάλιαζε προεκλογικά, τώρα τον βλέπει από αέρος. Όχι, έχει την αντίθετη φορά από τον Παλαιοκώστα. Αυτός ο σημερινός πρωθυπουργός ξεπέρασε και τον Δεληγιάννη στο ψέμα. Σε ποια δημοκρατία κυκλοφορείς με αστυνομία και δεν λογοδοτείς στους πολίτες γι’ αυτό που τους έκανες;
Η τοκο…γλειφική περηφάνια σας γυρνάει στα σοκάκια με τα ΜΑΤ τριγύρω και ψελλίζετε περί δημοκρατίας. Σε ποιον τα λέτε αυτά, σ’ αυτόν που έβαλε πλάτη όσο μπόρεσε ένα χρόνο για την πατρίδα; Ποιοι και που τα λέτε αυτά; Σ’ αυτούς που πληρώνατε τόσα χρόνια να παπαγαλίζουν υπέρ σας; Εσείς που καταπατήσατε το Σύνταγμα για να καλύψετε τις ρεμούλες σας; Ένα βρωμόσογο απομείνατε που ταΐζει ο ένας τον άλλο για να υπάρχετε. Σύντομα τα δικαστήρια δεν θα δικάζουν μονάχα τορναδόρους. Ήδη ο λαός άρχισε να δικάζει. Κι ο ελληνικός λαός ξέρετε ιστορικά πως δικάζει…
Μη φοβάστε. Ειρηνικά θα γίνουν όλα. Απλά σας ταρακουνάει ο Έλληνας ακόμη, ίσα να σας σπάσει το τακούνι στο χωματόδρομο. Να νιώσετε πως πάει ο αγρότης στα χωράφια. Σας πετάει φραπέ, δεν δέχεστε σφαίρα όπως αυτός καθημερινά στην εργασία του. «Κλέφτες – κλέφτες» σας φωνάζει ο λαός που του κομματιάστε την ελπίδα στην πατρίδα του. Οικογενειάρχες με παιδιά, άνεργοι, συνταξιούχοι διαμηνύουν το πολιτικό σας τέλος. Νέα παιδιά που δυσκολεύονται να ζήσουν το ένα τους παιδί και σκέφτονται να κάνουν δεύτερο. Σας σιχάθηκε!
Οι νέες δυνάμεις θα γεννιούνται στις λαϊκές συνελεύσεις της δημοκρατίας. Νέες Αμφικτυονίες ξεπετιούνται σε κάθε πλατεία που βροντοφωνάζουν οι Έλληνες το ΜΑΖΙ. Ευτυχώς εσείς τους ενώσατε. Κατάλαβαν ότι δεν θα ‘πρεπε να μην είναι μονιασμένοι για πάρτη σας. Ο λαός μας γράφει ιστορία. Το μέλλον δεν έχει τα αποκόμματά σας. Τέλος το πάρτι! Δεν έχει εργατοπατέρες. Ο λαός για το λαό! Μπορείτε να είστε μαζί του έστω και τώρα ή ακόμη θα πιπιλάτε ό,τι σας λένε οι τοκογλύφοι τραπεζίτες, που μόνο αυτούς συναντάτε το τελευταίο διάστημα;
 
Πηγή: http://pallerios.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ (31/5/2011)



Εμείς οι αγανακτισμένοι πολίτες της Λαμίας, άνεργοι, φοιτητές, έμποροι, μικροεπιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι, βρισκόμαστε εδώ αυθόρμητα και αγωνιζόμαστε ειρηνικά. Ονειρευόμαστε να ενώσουμε το λαό και διεκδικούμε η φωνή του να γίνει η πολιτική της χώρας μας.
 
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς. Γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους πολίτες στην πλατεία Πάρκου και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες, και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην πλατεία Πάρκου. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και μας εκμεταλλεύονται: Κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
 
Καταγγέλλουμε τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας ως αντισυνταγματική και παράνομη. Δεν την σεβόμαστε, δεν την αποδεχόμαστε! Καταγγέλλουμε το κόμμα που την έφερε, τα κόμματα που την υπερψήφισαν και τα κόμματα που δεν εξάντλησαν όλα τα περιθώρια ώστε να μην ψηφιστεί. Δηλώνουμε ότι είμαστε ενάντια σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα που διαχρονικά μόλυναν τη νεολαία στα Πανεπιστήμια με τις δικές τους φοιτητικές παρατάξεις, όπως και τα συνδικάτα στα οποία δίνουν εντολές να δρουν ενάντια στους εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε τον φασισμό, τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό, όπως και την κρατική καταστολή και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες.
 
Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία όσων βουλευτών καταπάτησαν το ελληνικό Σύνταγμα και ψήφισαν το παράνομο μνημόνιο, και όσων το στήριξαν και εξακολουθούν να το στηρίζουν, από ειδικά δικαστήρια. Ζητάμε άρση της βουλευτικής τους ασυλίας και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να διωχθούν ποινικά όσοι προκύπτουν εις βάρος τους στοιχεία αναδρομικά. Να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των πολιτικών της μεταπολίτευσης, δήμευση των περιουσιών των υπαιτίων πολιτικών για τη σημερινή μας κατάσταση, και αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου.
 
Ζητάμε κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Άμεση σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τη διερεύνηση του δημοσιονομικού χρέους και εξουσιοδότηση αυτής για πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Αποκήρυξη του χρέους ή μέρους αυτού ως "απεχθές". Άμεση έξοδο – απομάκρυνση της χώρας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα. Ζητάμε οι πολίτες να μπορούν να συγκεντρώνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών για να γίνεται δημοψήφισμα. Ριζική αλλαγή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος που μας οδήγησε ως εδώ, σημαντικές αλλαγές – μορφές άμεσης δημοκρατίας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναγωνιστές.

ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
 
Πηγή: http://aganaktismenoistilamia.blogspot.com