Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα τέσσερα "θέλω"

   Θέλω έναν άνδρα με το βλέμμα, την όψη, την κίνηση να ξεχειλίζουν από τον πλουτοφόρο λόγο, της ψυχής τον εύχυμο λόγο, όχι το στείρο άκουσμα της επανάληψης, ούτε τον απόηχο φράσεων στερεότυπων μιας ολιγόπνοης συναναστροφής.
  Θέλω έναν άνδρα που να μπορεί να μιλάει, να μιλάει αφειδώλευτα για της καρδιάς τα τιμαλφή κατάλοιπα, που να μη διστάζει - επειδή είναι άνδρας και μόνο - να ξετυλίγει διάφανα τα συναισθήματά του με αδείλιαστη φωνή.
   Θέλω έναν άνδρα με πραγματικά γενναία πρόθεση για καμιά απόκρυψη, απαλλαγμένο απ' την αρχαία επικάλυψη της αυθεντίας που αναστέλλει με τη σιωπή, της έκφρασης την άγια προσφορά. Έναν άνδρα πρόθυμο να λησμονήσει τους πειθαναγκασμούς θέσεων και συμβάσεων, μοναδικά ικανό να συλλαβίζει ψιθυριστά όλα τα ανυψωτικά για τη γυναίκα, ερωτοτροπώντας πρώτα με τις λέξεις κι ύστερα με την ίδια.
   Θέλω έναν άνδρα που να μη καταδέχεται να με παγιδεύει στις νοσογόνες υποθέσεις για το τι αισθάνεται, αλλά που ο ίδιος - ροή νερού καθάριου - ν' αφήνεται στο κείμενο της επιθυμητής ανάγνωσης.
   'Εναν άνδρα πολέμιο του ανέκφραστου, που να μη διαχέει την αγωνία της υποψίας για διάψευση, αλλά που η διάθεσή του έναρθρη, στην ευκρίνειά της, όρμος κι απάγγειο χωρίς δίνες.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα τέσσερα "θέλω" που ως προζύμι καλλιεργούν τούς μύκητες της θηλυκότητος και φουσκώνουν τα πανιά του έρωτα γιά ταξείδια της καρδιάς, του νου και του σώματος στους αιθέρες της εκστατικής υπέρβασης!


Ellnv @PalTalk

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφες οι αναρτήσεις. Συγχαρητήρια!! Αρμονικά και ταιριαστά με την κτήτορα πολύ όμορφα επίσης και τα σχόλια του Ellnv @PalTalk
Εύγε και στους δύο σας!!!

vimata

Ανώνυμος είπε...

Άραγε, η προσωποποίηση ολοκληρωμένου "θέλω" αναδύεται μέσα από το σχόλιο ή το σχόλιο προκύπτει από υφιστάμενο "θέλω" ??
Ιδού το αέναο αμφίδρομο ταξείδι απορίας, ανάλογο προς τέττιγα και κουκούλι.


Ellnv @PalTalk

AATON είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα τίποτε.. πειράζει;

AATON είπε...

Δηλαδή, εννοάω πως, αν χρησιμοποιούσες γλυκό μας "τζιτζίκι" πιο απλές λέξεις, αποφεύγοντας τις εξεζητημένες (κι ανύπαρκτες την σήμερον λόγω αχρησίας), θα μου καθόταν καλύτερα το όλο νόημα. Βλέπεις, δεν είμεθα όλοι ποιηταί η των πανεπιστημίων :Ρ

Τettix είπε...

"Ποιητική αδεία"... να γίνω "ποιητής εκ του προχείρου"; εξάλλου έκαστος στο είδος του αγαπητέ ΑΑΤΟΝ! ;-)

AATON είπε...

Αγαπητή Tettix, μπορείς να δηλώνεις ποιητής και να είσαι. Κάποιοι όμως, δηλώνουν δίχως να είναι.

Δεν είναι ο τρόπος λοιπόν που γράφεις εσυ. Με κάνει και γελάω, η άκαρπη προσπάθεια κάποιων wannabe ποιητών, που προσπαθούν να συμβαδίσουν και να εντυπωσιάσουν, γράφοντας στο τέλος παπα..πα πα πα! παραλίγο να παρασυρθώ, είδες;

Με ξενίζουν απλά κάποια πράγματα και την γνώμη μου την λέω αδιαφορώντας αν αρέσει η όχι, αυτό είναι όλο :)